7 Haziran 2013 Cuma

9‘uncu Kent ve Yaşam Ödülleri -Yılmaz Parlar

CESARETLİ YÜREKLERE
ONUR ÖDÜLÜ

Kısa adı(YAPDER) Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği tarafından Organize edilenEGD Ekonomi Gazeteciler Derneği ve Cem TV Cem Medya Grup Başkanı Celal Toprak, Yayıncı ve Tv Program yapımcısıMehmet Gözcü‘nün birlikte hazırladıkları Cem Radyo’da yayınlanan Kent ve Yaşam programının geleneksel ödüllerinin 9 ncusu yapıldı.

9‘uncu Kent ve Yaşam Ödülleri düzenlenen sade bir törenle sahiplerine verildi.

Kent ve Yaşam Ödüllerinde an anlamlı ödül şüphesiz jürinin açıklamasına göre son toplantılarında aldıkları karar üzerine, canı pahasına yaptıkları Taksim Gezi Parkı Direnişçilerine cesaretli yüreklere verilen jüri özel ödülü onur ödülüydü..

İnsan odaklıolması gereken şehirleşme, yanlış uygulamalar sonucu yaşanırlılığını yitirmiş, geleceği kesinlikle düşünerek hareket etmemiz gerekirken çocuklarımızın yaşamayacağıyerleri inşa etmemiz sonucu hem ekonomik hem sosyal bir kayıp olan süreçe gelmiş olduk.
Kentsel Dönüşüm projelerinin çevre faktörü düşünülerek olması gerekirken, çok katlıbinaların yapımına devam edilerek yeşil alanların yok edilmesi şehirlere değil insanlığa vurulan darbedir.

Yaşanabilir ve Estetik Şehirlertoprağa yakın yaşamalı teması zaman zaman devlet büyükleri tarafından yapılan etkinlerde söylenen ve kelimelere asılan sözler oldu.
Rahat nefes alacak yaşam, halkın özgürlüğü her geçen gün, hem yüreğinden hem yaşam alanından koparılınca geleceği şekillendirecek yaşamın gerçek sahibi halk arzu edilmeyen olaylara maruz kaldı. Direnen halkın simgesi gibi temsilcilerine verilen ödül tüm acılarını unutturdu.

Daha yaşanabilir kentler ve mutlu insanlar sloganıyla yola çıkan program, Doğru işler yapanları takdir etme farkındalığı artırma adına ödül vermektedir.
Sultanahmet-Ahırkapı Armada otelde gerçekleşen ödül gecesinde pek çok, siyasetden, iş dünyasından, akademiden, sanat dünyasından sivil toplum temsilcilerinden ünlü isimler vardı.

9 Kent ve Yaşam Ödül Kategorileri ve Sahipleri
BaşarılıBelediye Başkanı Ödülü (Antalya Büyükşehir Belediyesi)-Başarılı Sivil Toplum Örgütü Ödülü Erzincan Sanayici veİşadamları Derneği Başkanı (ERSİAD) Erzincan Kültür ve Eğitim Vakıfı (EKEV)- Kenti Dönüştürme Ödülü ( Sampaş A.Ş )-Başarı İşadamı Ödülü (Mutlusan Elektrik A.Ş )-Sosyal Sorumluluk Ödülü (PesiCo Türkiye)-Kente Katkı Ödülü (Renault Mais)-Teknoloji Ödülü (Cebit Deutsche Messe )-Eğitime Katkı Ödülü (SabancıÜniversitesi)-Kampanya Ödülü (Şahin Melek Et ve Et Mamülleri Gıda A.Ş )-Kent Projesi Ödülü (Fatih Belediyesi)-Kültür sanat Ödülü Tiyatro ve Sinema sanatçısı Kerem Alışık-Çevre Ödülü ( Mis Group Şirketler Topluluğu)-Medya Ödülü (Artıbir Tv ) Babıali Dergisi-Tüketici Ödülü (A101 Yeni Mağazacılık A.Ş)-Gençlik Ödülü ( Emre Eczacıbaşı)-İnovasyon Ödülü (Muratbey Peynirleri)-Sağlık Ödülü ( Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu )-Jüri Özel Ödülü (Taksim Gezi Parkı )

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder