25 Aralık 2015 Cuma

Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel yılbaşı buluşması 24 Aralık 2015-Yılmaz Parlar


EKONOMİ RÜZGARLARI ESECEK
Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) geleneksel yılbaşı buluşması 24 Aralık 2015 Perşembe akşamı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Dış Ticaret Kompleksi'nde gerçekleştirildi. EGD üyeleri, iş ve siyaset dünyasından önemli isimlerin bir araya geldiği toplantıda açılış konuşmasını yapan EGD Başkanı Celal Toprak.   "Önümüzdeki yıllarda ekonomi gazeteciliğine yatırım yapan ve ekonomi yayıncılığında faaliyet gösteren girişimciler karlı bir iş yapmış olacak. Ekonomi sayfalarını şimdiden genişletin, ekonomi haberlerini ana haberlerinize sokun ve ekonomi yayınlarına önem verin"demekle Ekonominin önemine dikkat çekti.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi  yaptığı konuşmada "Reformların hayata geçmesi Türkiye'nin ihracatına katkı sağlayacak. 2016 yılında özellikle küresel sıkıntıların biraz azalacağını ümit ediyoruz. Ülkemizde yaşanan gelişmelerle dünya ticaretinden daha fazla pay almayı umuyoruz. Önümüzdeki yıllarda ekonomi, gazetelerde daha fazla yer alacak. Biz de bunu destekliyoruz ve tüm medya kuruluşlarına buradan çağrı yapıyoruz"çağrısıyla Celal Toprak’ın konuşması destekledi

EGD'nin yılbaşı buluşmasında, ekonomi gazeteciliğinin basında kurumsallaşmasına ve kalıcı hale gelmesine katkı sağlayan Osman Saffet Arolat, Metiner Sezer, Rüştü Bozkurt ve Hasan Eriş'e onur plaketi verildi. Onur plaketini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber verdi.
Ayrıca Selami Turgut Genç, Turgut Fethi Erden, Ali Gevgilili ve Orhan Erinç vefa plaketi ile taçlandırıldılar.
Vahap Munyar, Mustafa Kemal Çolak, Turhan Bozkurt, İbrahim Ekinci, Hakan Güldağ, Fikret Çengel, Abdurrahman Yıldırım, Olcay Büyüktaş Akça, Şeref Oğuz, İbrahim Acar, Ramazan Solak, Yaşar Kızılbağ, Halit Bolkan, Sinem Köseoğlu, Cemile Varol, Mine Acar, Oğuz Demir, Ahmet Çelik ve Jale Özgentürk'e ekonomi gazeteciliğine katkılarından dolayı plaket sunuldu.
 EGD Yönetim Kurulu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Telekom Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Rami Aslan ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Hakan Hamdi Bulgurlu'ya sponsorluk desteklerinden dolayı plaket takdim etdi.

Estee Lauder Türkiye Genel Müdürü Ahmet Ramiz, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Yıldıray Gençer, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, Ambalaj Sanayicileri Derneği Başkanı Sadettin Korkut, Memorial Sağlık Grubu CEO'su Uğur Genç, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği Başkanı Rint Akyüz, Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, İstanbul Hububat, Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete ve Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu'na desteklerinden dolayı  plaket verildi.
Ödül Tören sonrası konuklara resepsiyon verildi. Sohbetlerde tüm konuşmaların konusu elbetde ekonomiydi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder